Change of heart

Changed my mind, this is what's gonna be cookin' tomorrow:

Kanel- och lingonkaka



Ingredienser (14 bitar)

3 dl vetemjöl, (180 g)
2 msk strösocker
125 g smör
1 st äggula

Fyllning:
3 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 dl lingonsylt

Garnering:
lingon
1 msk florsocker


Gör så här
1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg.
2. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Låt vila i kylen ca 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 200°.
4. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll den i pajformen.
5. Grädda på nedersta falsen ca 40 min. Låt kakan kallna.
6. Garnera med lingon och sikta över florsocker vid serveringen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0